Vooraf

Beste lezer,

Deze informatiegids wijst je de weg in zorgverzekeringsland. Waar moet ik op letten als ik een zorgverzekering zoek? Wat voor soort verzekeringen zijn er? Hoe zit het met zorgkosten in het buitenland? En wat is nou precies eigen risico, zorgtoeslag en een inkomensafhankelijke bijdrage?

Deze gids helpt je te begrijpen hoe alles rondom zorgverzekeringen werkt. Bijvoorbeeld als je zorg uit je zorgverzekering nodig hebt of als je een nieuwe zorgverzekering wilt kiezen. Patiëntenfederatie Nederland hoort vaak van mensen dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Ze verdwalen in het poliswoud en haken dan af. Ze willen misschien wel nadenken of ze nog de juiste zorgverzekering hebben, maar ze weten niet hoe ze dat kunnen beoordelen. Dit e-book helpt je daarbij.

Wij wensen je veel leesplezier en een goede zorgverzekering toe.

dianda veldman
Dianda Veldman,

Directeur-bestuurder
Patiëntenfederatie Nederland

Ga naar de inhoudsopgave.

Het Nationale Zorgnummer


Heb je na het lezen van dit e-book over nog vragen? Neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer. Dit is de advieslijn van Patiëntenfederatie Nederland.
Je kunt het Nationale Zorgnummer e-mailen via de website of bellen.

Telefoon: 0900 - 23 56 780 (20 cent per gesprek)
van maandag tot en met donderdag van 10.00 - 13.00
of www.nationalezorgnummer.nl


Het Nationale Zorgnummer


Heeft u na het lezen van dit e-book over nog vragen? Neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer. Dit is de advieslijn van Patiëntenfederatie Nederland en twee andere patiëntenorganisaties. U kunt het Nationale Zorgnummer bellen of e-mailen via de website.

Telefoon: 0900 - 23 56 780 (20 cent per gesprek) van maandag tot en met vrijdag van 10.00 - 13.00 of www.nationalezorgnummer.nl